28 تیر 1399

تفاوت هاست لینوکس و ویندوزی

همانطور که می‌دانید هاست یک میزبان وب است که قسمتی از یک سرور به حساب می‌آید که به ازای مبلغی برای مدت زمانی که انتخاب می‌کنید در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید اطلاعات خود را در آن قرار دهید. حالا اگر شما در هاستتان اطلاعات سایت خود را قرار دهید، وب سایت شما در سرتاسر اینترنت در دسترس قرار می‌گیرد. و مخاطبان می‌توانند با وارد کردن آدرس سایت در مرورگر، هر لحظه از شبانه روز وارد سایت شما شوند.

همانطور که در پاراگراف اول به آن اشاره شد در واقع هاست قسمتی از یک سرور است که برای مدتی مشخص شده همانند یک خانه ی استیجاری در اختیار کاربران قرار داده می‌شود. سرورها نیز همانند سیستم کامپیوتری برای ارتباط با کاربر نیازمند سیستم عامل هستند. سیستم عامل هایی که برای نصب روی سرور طراحی شده‌اند همانند سیستم‌های کامپیوتری دو نوع هستند: ویندوز یا لینوکس.

شاید این سوال به ذهن شما هم خطور کرده باشد که چه فرقی بین سیستم عامل لینوکس یا ویندوز وجود دارد و کدام یک می‌تواند کاربری آسان و برتر، نسبت به دیگری داشته و پاسخگوی نیازهای کاربر باشد.

سیستم عامل سرورهای ارائه دهنده‌ی هاست ویندوز، ویندوزی است که شرکت مایکروسافت آن را ارائه داده است، اما لینوکس توزیع های مختلفی دارد که توسط شرکت‌هایی مثل رد هت، سنت او اس، اوبونتو، دبیان و فدورا ارائه می‌شود، سیستم عامل لینوکس همیشه کد باز است و به راحتی قابل توسعه است اما سیستم عامل ویندوز رو باید حتما از مایکروسافت خریداری کرد و قابلیت توسعه ندارد و استفاده از آن بسیار پر هزینه است.

هر کدام از این سیستم عامل ها در عواملی چون زبان برنامه نویسی، سیستم های مدیریت محتوا، کنترل پنل و سرعت با هم متفاوت هستند که در ادامه در مورد آن‌ها توضیح خواهیم داد.

زبان برنامه نویسی: همانطور که می‌دانید سیستم عامل ویندوز سیستم عاملی‌است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است و به طبع هاست ویندوز نیز مختص این شرکت می‌باشد و فقط از زبان‌های برنامه‌نویسی ASP و.NET  پشتیبانی می‌کند که صاحب امتیاز این دو زبان نیز خود شرکت مایکروسافت است! اما با توجه به آمارهای ارائه شده اکثر سایت‌های جهان با زبان PHP برنامه نویسی شدند. این مورد می‌تواند امتیازی برای هاست لینوکس باشد، چون لینوکس کاملا سازگار با زبان PHP است.

سیستم‌های مدیریت محتوا: اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا، دروپال، دیتالایف و فروشگاه ساز بر پایه ی زبان PHP نوشته شده‌اند. و فقط هاست لینوکس می‌تواند از این برنامه‌ها پشتیبانی کند.

کنترل پنل: اگر بخواهیم هاست لینوکس و ویندوز را از نظر کنترل پنل یا رابط گرافیکی مقایسه کنیم، می‌توانیم از کنترل پنل‌های محبوب سی پنل، دایرکت ادمین، کلوکسو و زد پنل در هاست لینوکس نام ببریم و کنترل پنل هاست‌های ویندوزی معمولا پلسک یا وب سایت پنل هستند.

سرعت: سرعت هاست بیشتر به ویژگی‌های سخت‌افزاری مربوط می‌شود و ربط چندانی به سیستم عامل سرور ندارد! اما می‌توان گفت در مواردی هاست لینوکس سرعت بیشتری از ویندوز دارد چرا که لینوکس ابزارهای زیادی برای بهینه سازی و افزایش سرعت سایت پیش‌بینی کرده است.

بسیاری از کاربران در این تصور هستند که برای استفاده از هاست لینوکس و هاست ویندوز باید به زیان لینوکس یا مهارت های استفاده از ویندوز مسلط باشند ولی این تصور اشتباه است. هر یک از این هاست ها دارای رابط های گرافیکی برای استفاده‌ی آسان کاربران است و شما توسط آن می‌توانید به راحتی با هاست خود چه ویندوز چه لینوکس ارتباط برقرار کرده و وب سایتتان را مدیریت کنید.

تصور اشتباه دیگری که بین کاربران رایج است هماهنگی سیستم عامل کامپیوتر خود یا بازدیدکنندگان با سیستم عامل سروری است که از آن خدمات می‌گیرند. این فرضیه نیز اشتباه است و تفاوتی نمی‌کند که هاست شما لینوکس باشد یا ویندوز، تحت هر شرایطی تمام بازدیدکنندگان با هر سیستم عاملی که روی سیستم آن ها نسب است می‌توانند سایت شما را مشاهده کنند.

در نتیجه دقت داشته باشید که قبل از انتخاب هاست لینوکس یا هاست ویندوز شما در ابتدا باید نیازهای سایت خود را بررسی کنید، منظور از تعیین نیاز های وب سایت این است که مشخص کنید که وب سایت شما با چه زبان برنامه نویسی نوشته شده است، اگر از زبان برنامه نویسی وب سایتتان اطلاع ندارید می‌توانید آن را از شرکت طراح سایتتان بپرسید، ولی نکته مهم این است که اگر قراراست از سیستم مدیریت محتوا های محبوب مانند جوملا، وردپرس، دروپال و یا فروشگاه ساز هایی مثل پرستاشاپ و اپن کارت با قالب های بسیار حرفه ای استفاده کنید به دلیل اینکه زبان برنامه نویسی این سایت ساز هاphp  است فقط بر روی هاست لینوکس قابل پیاده سازی و استفاده هستند.

 

share on social media
برگشت به بالا