زمانی که تصمیم میگیرید برای ایجاد سایت هاستی خریداری کنید به شما پروتکل های HTTP و HTTP2 پیشنهاد میشود. در این مقاله سعی داریم در مورد تفاوت ها و مزایا و معایب این دو پروتکل صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
دنیای وب در هر ثانیه در حال تغییر و پیشرفت است. و روزانه آپدیت ها و بروزرسانیهای متفاوتی در قسمت های مختلف دنیای وب صورت میگیرد. دربارهی پروتکل HTTP2 میتوان گفت که اولین بروزرسانی منتشر شده برای پروتکل HTTP است. با این پیشرفتهای صورت گرفته پروتکل HTTP نیز نیاز داشت تا خود را در مسیر این پیشرفتها و بروزرسانیها قرار دهد.
بروز رسانیهای این پروتکل بسیار چشم گیر و باعث بهبود فراوانی در این حوزه شده است. از جمله ویژگی های مهم این پروتکل، بهبود کارایی، سرعت و امنیت بوده است که در زمان کوتاهی توانسته در تمام مرورگرهای مدرن و پیشرفته جای باز کند.
در واقع در این دنیای پرخطر میتوان ازHTTP2 به عنوان پروتکل سریع، که امنیت را برای ما به ارمغان آورده است یاد کرد.
تفاوتهای میان HTTP و HTTP2
پروتکل HTTP2 دارای سیستم باینری و HTTP دارای سیستم متنی است.
پروتکل HTTP2 میتواند چندین فایل را به صورت هم زمان در یک اتصال TCP ارسال نماید ولی HTTP تک بعدی است و در هر اتصال تنها توانایی انجام یک کار را دارد.
HTTP/2 برای اینکه بتواند بار Header را کاهش دهد و آن را فشردهسازی کند از HPACK استفاده مینماید.
HTTP/2 برای ارسال اطلاعات بازدیدکننده به مرورگر از قابلیت PUSH استفاده میکند و برای ارسال درخواست به مرورگر صبر نمیکند.
در زمانی که اتصال سریعتر کد شده باشد HTTP/2 از افزونه ALPN استفاده مینماید .
HTTP2 و قابلیت Domain sharding
همانطور که میدانید تعداد کانکشن مرورگرها در صورت عبور از حد مجاز باعث پایین آمدن سرعت در بارگزاری می شود و کاربر باید مدتی را برای لود شدن سایت منتظر بماند.
به صورت پیش فرض مرورگر ها به گونه ای تنظیم شدهاند که برای باز کردن یک سایت تعداد کانکشن محدودی صورت گیرد و در صورتی که این تعداد بیش از تعداد تعیین شده باشد مرورگر کند شده و سرعت بارگذاری سایت کم میشود و همین امر موجب می شود تا سایت برای ما دیر لود شود. HTTP را می توان هم روی HTTP و هم روی HTTPS فعال کرد اما در اکثر مرورگر ها تنها زمانی HTTP/2 به درستی کار میکند که آن سایت از HTTPS استفاده کرده باشد. همه ی این عوامل کاربران را ترغیب به استفاده از HTTP2 میکند.
HTTP2 فعال یا غیر فعال
شاید برای شما هم سوال باشد که آیا سایت شما مجهز به پروتکل HTTP2 است یا نه. شما به راحتی میتواند از سایت های اینترنتی که این خدمات را به مشتریانشان میدهند کسب اطلاع کنید و با وارد کردن آدرس سایت خود به جواب این سوال پی ببرید.
یکی از این ابزارها که این خدمات را به صورت رایگان به کاربرانشان می دهند سایت زیر است.
https://tools.keycdn.com/http2-test
فعال کردن پروتکل HTTP/2 روی سایت
پس چک کردن سایت اگر نتیجه این بود سایت شما از پروتکل HTTP2 پشتیبانی نمیکند شما می توانید به راحتی با پشتیبان سرور خود تماس حاصل کرده و درخواست فعال کردن پروتکل HTTP2 را اعلام کنید. در این صورت مدیر سرور می تواند این قابلیت را توسط ابزارهایی که به آن دسترسی دارد،برای سایت شما فعال کند.
پس از صحبت هایی که در این مقاله شد توصیه میشود در حین خرید هاست به این نکته توجه داشته باشید که قابلیت HTTP2 در هاست فعال باشد تا در آینده سایت شما به دلیل کمبود این پروتکل دچار کمبود و درنتیجه خسارت نشود. و سایت شما نیز همانند ساتی های رقیب همگام با این دنیای پیشرفت و پر سرعت باشد.