25 بهمن 1399

آموزش نصب دایرکت ادمین در سرور لینوکس

در این مقاله به بررسی آموزش نصب دایرکت ادمین در سرور لینوکس خواهیم پرداخت دایرکت ادمین (Direct Admin) یک کنترل پنل میزبانی وب است که یکی از محبوب‌ترین و بهترین کنترل پنل‌های موجود برای سرور‌های لینوکس محسوب می شود. این کنترل پنل توسط شرکت (JMBC softwore) کانادا طراحی و نوشته شده است. این نرم‌افزار یک رابط کاربری گرافیکی است که به کاربران در مدیریت محتوا و منابع سایت کمک می‌نماید و توسط برخی از سیستم عامل‌ها حمایت می‌شود. از جمله‌ی آن می‌توان به موراد زیر اشاره کرد.

  • Red Hat Enterprise
  • Free BSD8&9
  • Debion6&7

اولین گام آماده سازی سرور جهت نصب دایرکت ادمین

آموزش نصب دایرکت ادمین در سرور لینوکس

برخی از برنامه‌ها از منابع دایرکتوری Direct Admin نصب می‌شوند، در نتیجه بهتر است قبل از نصب دایرکت ادمین از عدم تداخل در فرایند نصب نرم‌افزار‌ها اطمینان حاصل نمایید.

حذف برخی نرم‌افزار‌ها مانند

  • حذف هر وب سرور دیگر Mysql و Email server(exim) و PHP

برای آنکه بتوانید برنامه‌های مورد نظر خود را در دایرکت ادمین نصب و استفاده نمایید ابتدا از نصب موارد زیر مطمئن شوید

  • etc
  • DNS sever.++g
  • Gcc

همچنین قبل از شروع نصب دایرکت ادمین نیز نصب سرور DNS در سرورهای مجازی نیاز است پس از نصب آن می‌توانید وارد مرحله‌ی نصب دایرکت ادمین شوید.

نحوه‌ی نصب دایرکت ادمین

  1. قبل از آغاز نصب وارد قسمت کلانیت در وب سایت خود شوید و ip سرور مجازی خود را چک نمایید.
  2. به وسیله‌ی root credentials و SSH به سرور مجازی خود ورود نمایید و با اجرای sd/root و پس از آن اجرای دستور Wget http://www. و سپس com/setup.sh و chmod755 setup.sh اسکریپ نصب دایرکت ادمین را دریافت نمایید.
  3. پس از نصب اسکریپ مرحله‌ی بعدی اجرای فرمان sh/. و سپس برای گرفتن Direct Admin Client ID شماره سریال لایسنس و نام هاست سرور مجازی خود را وارد می‌نماییم.
  4. با توجه به این که در حال نصب دایرکت ادمین سیستم خود هستیم با توجه به تجهیزات شبکه‌ی اصلی خود تغییراتی در فایل usr/Local/divec tadmin.conf/ ایجاد می‌نماییم و فرمان ethernet-dev=(DEVIce NAME) انجام می‌دهیم، در این دستور (DEVIce NAME) نام آداپتور سرور مجازی است که می‌توانیم با اجرای فرمان ipconfig-a به نام آداپتور شبکه‌ی خود دسترسی پیدا نمایید
  5. برخی از نام‌های دیگر موجود در این تجهیزات عبارت است از (open vz/virtuozzo) و eth0 و ۱ و در نهایت می‌توانید با استفاده از انجام مسیر http:(vps ivp):2222 به دایرکت ادمین دسترسی پیدا می‌نمایید.

موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت این است که URL بالا از پروتکل رمز نگاری شده (SSL) استفاده نشده است در نتیجه ممکن است اطلاعات ورودی شما به صورت clear text یا حتی فایل قابل خواندن در اختیار عموم  قرار بگیرد، این مشکل را می‌توانید با انجام تنظیماتی برای پشتیبانی از SSL رفع نمود.

آموزش نصب دایرکت ادمین در سرور لینوکس

از جمله دلایل نصب دایرکت ادمین مزایای آن است که کاربران را به استفاده از آن ترغیب می‌نماید و باعث موفقیت آن نسبت به سایر کنترل پنل‌ها می‌شود.

  • مقرون به صرفه بودن

قیمت دایرکت ادمین نسبت به سایر کنترل پنل‌ها کمتر است، البته قیمت پایین آن تاثیری بر روی      عملکرد آن ندارد.

  • سرعت بهینه

دایرکت ادمین به گونه‌ای طراحی شده که سریع و کم حجم است و حجم چندانی را از هاست اشغال نمی کند و شما کنترل بهتری روی منابع موجود خواهید داشت.

  • رابط کاربری ساده

پنل کاربری دایرکت ادمین به چندین منوی ساده از جمله مدیریت اکانت، مدیریت ایمیل‌ها، تنظیمات، نمایش اطلاعات و تنظیمات اضافی و پشتیبانی تقسیم بندی شده است، به همین دلیل دسترسی به بخش‌های مختلف آن ساده است.

آموزش نصب دایرکت ادمین در سرور لینوکس

 

 

 
share on social media
برگشت به بالا